przez TownTrendy

Katarzyna Szostak, Marta Kordyl i ich książka. Warsztaty z Gwiazdą. Fot. allaboutlife.pl
Katarzyna Szostak, Marta Kordyl i ich książka. Warsztaty z Gwiazdą. Fot. allaboutlife.pl

Mój spektakularny detoks - kilka przepisów

Jednym z popularnych elementów promocji kulinarnych książek są dzisiaj warsztaty, forma wspólnego gotowania. Karolina Szostak i Marta Kodryl były bohaterkami VII Warsztatów z Gwiazdą zorganizowanych przez portal allaboutlife.pl w Electrolux Taste Center. W końcu tego typu event to gratka nie tylko dla zaproszonych gości, ale także dla partnerujących firm. Realizowano przepisy z książki „Mój spektakularny detoks”, a partnerami oprócz Electroluksa były marki Cenos, Ole!, Zojoelixirs, Olejowe Smaki, Fiskars, Buna i Polaroid.

W spotkaniu wzięli udział ludzie związani z show biznesem i z mediami, także cyfrowymi. Oczywiście autorki - Karolina Szostak i Marta Kordyl, a oprócz nich Maciej Lisowski (czyli matatasingledad.pl), Ola Szymańska (czyli neonowastrzala.com), Joanna Biernacka (czyli www.ashplumplum.com), Magdalena Antosiewicz (czyli thirtyfashion.com), mamyruszamy.pl, agapomaga.com czyli Agnieszka Kałuża… Prowadząca Ewa Szabatin to także blogerka (www.ewaszabatin.pl czyli Fit Fashion Freak).

Oto kilka z przepisów realizowanych podczas warsztatów udostepnionych przez portal allaboutlife.pl .

VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl

Gulasz dyniowo-cukiniowy

  • 250 g dyni
  • cukinia
  • 1⁄2 cebuli
  • 1–2 ząbki świeżego czosnku
  • suszone pomidory z pestkami dyni OLE!
  • łyzeczka curry
  • łyżeczka kuminu
  • 1⁄2 papryczki chili w słoiku OLE!
  • pęczek kolendry
  • sól
  • pieprz
  1. Czosnek, papryczkę chili, cebulę i kolendrę siekamy.
  2. Jeśli nie chcemy, żeby potrawa była za ostra, pozbywamy się nasion papryczki. Na rozgrzaną patelnię przekładamy cebulę i paprykę. Dolewamy odrobinę wody,  żeby się nie przypaliło.
  3. Smażymy, aż cebula się przyrumieni, po czym dodajemy czosnek.
  4. Mieszając, smażymy jeszcze kilkanaście sekund. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, dynię, posiekaną kolendrę i pomidory z puszki.
  5. Doprawiamy i dusimy na małym ogniu 30 minut.
  6. Przepis wzbogacamy The Beauty Pageant Formula od Zojoelixirs.
  7. Dodajemy Olej z pestki dyni Olejowe Smaki (do polania po gotowym daniu).

Tematy: Dieta, Książka, Odchudzanie

Wróć

Podobne w serwisie

Cebula niezależnie od odmiany jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, wspomaga trawienie, pomaga obnizyć poziom cholesterolu. Fot. pexels.com
Cebula niezależnie od odmiany jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, wspomaga trawienie, pomaga obnizyć poziom cholesterolu. Fot. pexels.com

W Pink Lobster. Jarek Walczyk, Iwona Niemczewska, Robert Skubisz, Wojciech Harapkiewicz, Monika Ignaciuk, Jarek Owczarczyk, Łukasz Konik i profesor Jaroslaw Dumanowski. Fot. Pink Lobster/PIE
W Pink Lobster. Jarek Walczyk, Iwona Niemczewska, Robert Skubisz, Wojciech Harapkiewicz, Monika Ignaciuk, Jarek Owczarczyk, Łukasz Konik i profesor Jaroslaw Dumanowski. Fot. Pink Lobster/PIE

IX Warsztaty z Gwiazdą. Warszawa. Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Monika Mrozowska dzieliły się nowoczesnymi przepisami świątecznych potraw. Fot. allaboutlife.pl
IX Warsztaty z Gwiazdą. Warszawa. Katarzyna Stuhr i Monika Mrozowska dzieliły się światecznymi przepisami. Fot. allaboutlife.pl

Jeszcze w dziale

Cebula niezależnie od odmiany jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, wspomaga trawienie, pomaga obnizyć poziom cholesterolu. Fot. pexels.com
Cebula niezależnie od odmiany jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, wspomaga trawienie, pomaga obnizyć poziom cholesterolu. Fot. pexels.com

IX Warsztaty z Gwiazdą. Warszawa. Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Monika Mrozowska dzieliły się nowoczesnymi przepisami świątecznych potraw. Fot. allaboutlife.pl
IX Warsztaty z Gwiazdą. Warszawa. Katarzyna Stuhr i Monika Mrozowska dzieliły się światecznymi przepisami. Fot. allaboutlife.pl

VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl
VII Warsztaty z Gwiazdą. 28 lutego, Warszawa, Electrolux Taste Center. Fot. allaboutlife.pl

Kortyzol utrzymamy w ryzach na przykład odpowiednio dozowaną aktywnością fizyczną. Fot. pixabay.com, pexels.com
Kortyzol utrzymamy w ryzach na przykład odpowiednio dozowaną aktywnością fizyczną. Fot. pixabay.com, pexels.com

Cukier zachowuje się w naszym organizmie niczym narkotyk, więc wyeliminowanie go z diety spowoduje zespół odstawienia. Fot. pexels.com
Cukier zachowuje się w naszym organizmie niczym narkotyk, więc wyeliminowanie go z diety spowoduje zespół odstawienia. Fot. pexels.com

Podczas snu wypoczywamy, a organizm regeneruje się i gromadzi energię niezbędną na kolejny dzień. Fot. pexels.com
Podczas snu wypoczywamy, a organizm regeneruje się i gromadzi energię niezbędną na kolejny dzień. Fot. pexels.com

Surowe lub gotowane, brokuły zyskały rozgłos ze względu na zapobieganie nowotworom. Zawarte w winie flawonoidy zwalczają wolne rodniki. Fot. pexels.com
Surowe lub gotowane, brokuły zyskały rozgłos ze względu na zapobieganie nowotworom. Zawarte w winie flawonoidy zwalczają wolne rodniki. Fot. pexels.com

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Powinno być wartościowe i pożywne, by dać nam energię na cały dzień. Jakie jednak: węglowodanowe czy białkowo-tłuszczowe. Fot. pexels.com
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Powinno być wartościowe i pożywne, by dać nam energię na cały dzień. Jakie jednak: węglowodanowe czy białkowo-tłuszczowe. Fot. pexels.com